Historie

Autobedrijf Willem Los, een lange geschiedenis.

Autobedrijf Willem Los, van oudsher een familiebedrijf, heeft een geschiedenis die teruggaat naar halverwege de vorige eeuw. Vader Willem begon klein aan de Achterdijk in Purmerend. In 1956 legde ik in hetzelfde Purmerend op 7-jarige leeftijd de eerste steen voor een gloednieuw pand aan de Kooimanweg. Hier begon het dealerschap van Mercedes-Benz.

In de jaren \\\'60 en \\\'70 breidde het bedrijf gestaag uit. Er werd een pand geopend aan de Westzijde in Zaandam en aan de Parallelweg in Beverwijk. Al snel bleek in Beverwijk een groter pand nodig en verhuisde het bedrijf naar de Brink.
Er volgden nog twee vestigingen: in Zaandijk en in Haarlem. Daarmee behoorde het bedrijf tot één van de grootste Mercedes-Benz dealers van Nederland.

Familiebedrijf
Tot dat moment was het een echt familiebedrijf, waar vader Willem zich inmiddels uit had teruggetrokken en waarin ik samen met mijn broer Ton (beiden directie), mijn broer Hans (magazijn) en mijn zussen Gre en Ans (beiden kantoor) volop meewerkten. 
Helaas kregen wij ook te maken met de verslechterende economie in de jaren \\\'80, hetgeen uiteindelijk resulteerde in een faillissement in januari 1982, iets wat zeker in een familiebedrijf een grote impact heeft.

Een nieuwe start
Op 21 juni1982 startte ik aan de Brink 28 een nieuw bedrijf onder naam Autobedrijf Willem Los jr. Ik deed dat met hulp van een aantal trouwe medewerkers uit de oude situatie: Arnold, Mia, Hans en Henk. Het bedrijf bleek een succes en beleefde op een paar weken na in 2018 zijn 36-jarige bestaan, met goede en, onder invloed van de laatste crisis, natuurlijk ook minder goede tijden.  

Succes!
Op 1 juni 2018 droeg ik, na 55 jaar in de autowereld werkzaam te zijn geweest, het bedrijf over aan Karim Padding die, met hetzelfde enthousiasme als ik ooit had, de sprong in het diepe waagt, samen met Arnold, Mia en Johan, die al zoveel jaren aan het bedrijf zijn verbonden. Ik ben ervan overtuigd dat zij gezamenlijk op de goede naam van het bedrijf zullen voortbouwen en wens Karim en zijn mensen daarbij heel veel succes!

Willem Los