Onderhoud

Motorblok en versnellingsbak

Het aanhouden van de door de fabrikant voorgeschreven service-intervallen verlengt de levensduur van uw motor aanzienlijk. Uitstellen of overslaan van onderhoudsbeurten vergroot de kans op serieuze motorschade. Olie vervuilt, oliekanalen slibben dicht en tandwielen slijten kwadratisch harder dan de bedoeling is. Zeker als u de auto relatief vaak voor korte afstanden gebruikt is het zinvol om ieder jaar de olie te verversen en filters te vervangen. Als u uw auto al langer bij ons brengt weten wij inmiddels wel hoe het met uw auto gesteld is. Komt u voor het eerst bij ons? Dan brengen wij uw auto eerst even in kaart en ontvangt u van ons een vrijblijvend advies. Voor recente Mercedes-Benz personenwagens houden wij de door ons uitgevoerde onderhoudswerkzaamheden bij in het digitale servicedossier van uw voertuig. Inderdaad: net zoals de dealer dat doet!

In veel onderhoudsschema’s is het tijdig vervangen van de automaatbakolie niet meegenomen. Voor iedere auto geldt weer een andere interval. Tijdig verversen van automaatbakolie, -filter en bakstekker (die wordt vaak vergeten) verlengt de levensduur van uw automaat aanzienlijk. Voor handgeschakelde versnellingsbakken geldt feitelijk hetzelfde. Spoelen werkt preventief en geeft de bak een 'nulbeurt.'

Distributieriem of -ketting

Uw distributieriem of -ketting regelt de aandrijving van de nokkenas, welke op zijn beurt weer het openen en sluiten van de kleppen regelt. Een distributieriem slijt! Laat uw distributieriem dus ruim op tijd vervangen. Een gebroken distributieriem zorgt voor hoge kosten en forse schade. Ook een distributieketting is niet vrij van onderhoud! Laat uw distributieketting en spanrollen tijdig controleren; het voorkomt een boel hoofdpijn.

Remmen en banden

Bij het vervangen van remblokken en -schijven adviseren wij originele onderdelen of materiaal ‘van de betere merken’ te gebruiken. 100 km/h rijden is leuk, maar op tijd stilstaan nog fijner. Voor banden geldt in principe hetzelfde: laat ons een goede band onder uw auto zetten. Het contact tussen uw auto en de weg beperkt zich tot vier vlakjes rubber van 10×10 cm. Daar bezuinigen wij liever niet op.

Airconditioning

Laat uw airconditioning ieder jaar controleren en afvullen. Uw airco zorgt er in de winter voor dat uw ruiten niet beslaan en snel ontwasemd zijn en in de zomer voor een aangenaam klimaat. Een slecht functionerende airco zorgt voor vocht, hitte tijdens het rijden en een muffe lucht in het interieur, doorgaans veroorzaakt door bacteriën die zich in het systeem nestelen.

Onderstel

Nederland drempelland! Het onderstel van uw Mercedes-Benz slijt naarmate de gereden kilometers oplopen. Ophanging, stuurinrichting, schokdempers en luchtvering hebben danig te lijden van de drempeldrang van de Nederlandse wegbeheerders. Laat dit tijdig en regelmatig controleren en rijd niet door met rammeltjes. Ruimte op de diverse delen zorgt voor een zoekerig weggedrag, een gebrek aan koersvastheid van de auto en verergert de slijtage die al is ontstaan. Wij stellen graag en snel een juiste diagnose, zodat u weer veilig op pad kunt.
Whatsapp ons!