Reparatie

Kleine defecten aan uw motor kunnen snel tot meer schade leiden. Denk bijvoorbeeld maar aan een oplopende temperatuur. Vaak wordt dit veroorzaakt door een klein, simpel te verhelpen mankement zoals een thermostaat of waterpomp. Maar als u door blijft rijden met een te hoge temperatuur dan kost dat – met een beetje pech – zomaar een koppakking.

Uitlezen

Nokkenassensoren, stuurhoeksensoren, ABS-sensoren: moderne auto’s zitten er vol mee. Die dingetjes kosten vaak niet heel veel geld maar zorgen wel voor grote problemen. Auto’s die in de noodloop vliegen of helemaal niet meer starten: we hebben alles al meegemaakt. Vaak dient een storing zich aan via een brandend lampje op het dashboard. Rijd hier niet mee door maar kom even bij ons langs voor een diagnose. Wij kunnen iedere Mercedes-Benz direct uitlezen met Xentry. Tip: laat de auto even draaien en zet ‘m niet uit als u bij ons bent. Dan zien we net even meer!

Revisie

Revisie van motoren komt meestal voor bij klassiekers en youngtimers. De motor wordt in zijn geheel gedemonteerd en voorzien van nieuwe pakkingen, lagers, zuigers en zuigerveren. Soms volstaat een deelrevisie. Wij kunnen vrijwel iedere Mercedes-Benz motor vakkundig reviseren.

Bij moderne auto’s wordt – in geval van ernstige motorschade – vaak sneller voor een ruilmotor gekozen. Keuze is dan om een motor ‘nieuw uit het krat’ te monteren of een goed, gebruikt exemplaar te zoeken op basis van chassisnummer en fabrieksspecificaties.

Airconditioning

Laat uw airconditioning ieder jaar controleren en afvullen. Uw airco zorgt er in de winter voor dat uw ruiten niet beslaan en snel ontwasemd zijn, en in de zomer voor een aangenaam klimaat. Een slecht functionerende airco zorgt voor vocht, hitte tijdens het rijden en een moffe lucht in het interieur, doorgaans veroorzaakt door bacteriën die zich in het systeem nestelen.

Restauratie

Restaureren van uw klassieker of youngtimer is maatwerk. Wij kunnen in principe uw auto ‘body-off’ restaureren of maatwerk leveren op basis van een intake. U geeft aan welke werkzaamheden u graag uitgevoerd wilt hebben en wij vullen dit aan met technische adviezen. Zaak is wel om de auto helemaal in kaart te brengen alvorens aan een kostbare restauratie te beginnen. Aan een klassieker die tien jaar in een schuur heeft gestaan kleven soms meer kosten dan u op voorhand met het blote oog kunt inschatten, namelijk.
Whatsapp ons!